http://www.ahiskayayinevi.com/Images/Urun/26022014160929.jpegErzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri – Marifetname: Şamua”Marifetname”, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri`nin ansiklopedik mahiyetteki eseridir. 1703 (H. 1115) yılında Hasankale`de doğan İbrahim Hakkı Hazretleri, zamanının Arap ve Türk alimleri ile tanışmış ve İstanbul`da saray alimleriyle görüşerek birçok mevzularda geniş bilgi sahibi olmuştur.

Aynı zamanda Şeyh İsmail Fakirullah Tilovi`ye intisab ederek O`nun halifesi olmuştur. Şeyhini ve O`nunla olan münasebetlerini eserinin son bölümünde anlatır. 1780 (H. 1194) yılında vefat eden bu büyük alim, şeyhinin ayakucuna gömülmüştür. Rahmetullahi aleyh.

***

“Marifetname” doğu ve batı dillerine çevrilmiş ve her devirde ilgi görmüş bir eserdir. Ancak ansiklopedik olması sebebiyle Astronomi, Matematik, Anatomi ilimleriyle ilgili bölümlerdeki birçok bilginin bugün eskidiği bu mevzularda daha ayrıntılı eserler yazıldığı bilinen bir gerçektir.

Son yirmi yılda bile bu mevzularda daha ayrıntılı eserler yazıldığı bilinen bir gerçektir. Son yirmi yılda bile bu mevzularda çok şeylerin değiştiğini biliyoruz.

Bu husus göz önüne alınarak, bu mevzulardaki malumat üzerinde fazla durulmayacak, özellikle tasavvuf ve benzeri dini mevzulardaki bilgiler olduğu gibi aktarılmaya çalışılmıştır.

Böylece eser, gereksiz bir malumat yığını olmaktan ziyade, her an başvurulabilecek bir kaynak kitap haline getirilmiştir.

***

Güzel sözlü ve güleç yüzlü ol. Konuşursan doğru konuş, Asla yalan söyleme, kendini rezil etme. Söz verir isen yerine getir, Sözün en güzeli kısa ve anlamı derin olandır. Sözleri güzel olanın güzelliği artar.

Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki ğayreyler
Arif ânı seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
Sen Hakk’a tevekkül kıl
Tefviz et ve rahat bul
Sabreyle ve razı ol
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler

***

Sayfa Sayısı :992
ISBN :979-975-6457-06-0
Marka: Alem Yayınları
Yazar: Erzurumlu İsmail Hakkı Hazretleri
Çeviren (Mütercim): M. Fuad BAŞAR

Kategori: Din / Tasavvuf Kitapları

Download (Yandex Disk)

torrent indir dosya indir Ücretsiz Turbobit Al

Paylaşmak Güzeldir
Tatlı Sır – Jamie McGuire PDF epub indir Tasavvufun Ana Esasları – İzzeddin Ali Kaşani PDF e-Kitap indir
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Bilgi Telif Hakları veya Reklam için İletişim: [email protected]